Agenda
27-9 
Schoonhovens College
29-9 
Gymles
30-9 
Gymles
4-10 
Schoonhovens College
6-10 
Bestuursvergadering
10-10 
Club van 100 Seizoen
11-10 
Schoonhovens College
Hele agenda
Handige links
Inloggen
Clubhuis
Schoonhovense MHC
Prunuslaan 3
2871 RR Schoonhoven

0182-385255


hockey.nl
_Corona updates 

Corona updates

Laatste update: 3 september 2021Hoe gaan we op de club om met Corona?

Hieronder hebben we veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Dan weet je wat je op SMHC kunt verwachten en hoe jij kunt helpen om ervoor te zorgen dat de club een veilige plek blijft om te sporten en elkaar te ontmoeten.

Laatste nieuws:


Wij volgen het beleid van de KNHB, NOCNSF & de Rijksoverheid. De KNHB houdt een volledig dossier bij met alle actuele regelementen. SMHC volgt deze na.


Kijk hier voor de laatste informatie
1. Algemeen

Zijn toeschouwers toegestaan?

Toeschouwers zijn weer welkom bij de wedstrijden en bij de trainingen. Onder toeschouwers wordt verstaan ouders, verzorgers, kinderen en overig publiek. Dit geldt voor de thuis- als uitspelende teams.Moet ik me registreren bij een bezoek aan de club?

Alle bezoekers moeten zich registreren. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder met uitzondering van spelers en teambegeleiding, omdat deze groep via trainings- en wedstrijdschema zijn te vinden.

Na een korte gezondheidscheck word je gevraagd om bij de entree met je mobiele telefoon een QR-code te scannen en je gegevens in te vullen. Posters met de QR-code hangen bij de entree van het complex.

We doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Voor de verwerking is een overeenkomst met LISA Hockey BV. Jouw gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek, Dit is conform richtlijnen van de overheid.Gezondheidsklachten. Wat nu?

Blijf thuis en laat je testen. Bij koorts en/of benauwdheidsklachten bij een van de gezinsleden of personen uit jouw huishouden moet je thuisblijven.Kan ik op de club vergaderen met mijn commissie?

Ja, met inachtneming van de regels zoals hier vermeld.Kan ik een bijeenkomst organiseren op de club?

Ja, met inachtneming van de regels zoals hier vermeld.


Corona in het team. Wat nu?

Een speler met lichte klachten zoals verkoudheid of koorts blijft thuis en mag niet spelen.

In het geval van een positieve test in je team, is het verstandig om zo snel mogelijk via de betrokkene te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.
In het algemeen verblijven hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1.5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1 ½ meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Als de GGD een geheel team adviseert om in quarantaine te gaan, worden de wedstrijden van dat team uitgesteld en direct na de quarantaine periode ingehaald.
2. Complex


Is het clubhuis open?

JaIs de bar open?

JaZijn er looproutes?

Ja, rechts het complex binnengaan, hetzelfde geldt voor het veld. Het complex of van het veld af, via de linker kant. Bij veld 2 is dit in via het grote hek en uit via het kleine hek. Volg de pijlen en de aanwijzingen op de borden en houd afstand. Dan kan er niets mis gaan.3. Trainingen & Competitie


Zijn toeschouwers toegestaan?

Ja, mits geregistreerd via de aanwezige QR codes.
Moet ik me registreren bij een bezoek aan de club?

Alle bezoekers moeten zich registreren. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder met uitzondering van spelers en teambegeleiding, omdat deze groep via trainings- en wedstrijdschema zijn te vinden.

Na een korte gezondheidscheck word je gevraagd om bij de entree met je mobiele telefoon een QR-code te scannen en je gegevens in te vullen. Posters met de QR-code hangen bij de entree van het complex.

Je registreert je voor het tijdvak op de betreffende dag. Kom je op een andere dag opnieuw naar de club, dan moet je jezelf opnieuw registreren.

We doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Voor de verwerking is een overeenkomst met LISA Hockey BV. Jouw gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek, Dit is conform richtlijnen van de overheid.Moeten we overal afstand houden?

De jeugd tot 18 jaar hoeft geen afstand te houden tot elkaar maar wel tot personen die 18+ zijn. Volwassen trainers en coaches moeten altijd de 1,5 meter afstand houden tot elkaar en tot kinderen. Sportende volwassenen hoeven geen afstand meer tot elkaar te houden tijdens het sporten, buiten het veld en ook in de dug-out moeten zij zich wel houden aan de 1,5 meter afstand.

Tijdens rustmomenten en wisselbeurten dienen spelers van 18+ onderling 1,5 meter afstand te houden. Ook op en rondom de bank en dug-out. Coaches en begeleiders van 18+ dienen ten opzichte van elke andere persoon afstand te behouden. Naast de dug-outs staan extra stoelen zodat men meer verspreid kan zitten.Zijn de kleedkamers open?

Ja, wel  op 1,5m afstand van elkaar.Wedstrijdbespreking
Mag in de kleedkamers en op 1,5m afstand van elkaar.Waar kunnen we verzamelen?

Bij trainingen mag je maximaal 10 minuten van tevoren aanwezig zijn en bij wedstrijden maximaal 30 minuten. Je ontmoet je teamgenoten bij de ingang van het veld. Pas wanneer een team het veld verlaten heeft, kan een volgend team het veld (en de bijbehorende dugout) betreden en starten met de warming-up.

Het is belangrijk dat de spelers en begeleiding van teams na afloop van een wedstrijd en met inachtneming van de geldende afstandsbepalingen, zo snel mogelijk de dugout leegmaken en het veld verlaten.Mogen we trainen met hesjes?

Elke speler heeft een eigen hesje en deze na de training meeneemt in zijn/haar eigen tas of als de hesjes na elke training worden gewassen. Je kunt ook met je team afspreken dat iedereen een licht en donker shirt meeneemt, zodat er toch afwijkende kleuren zijn tijdens oefeningen.Hoe moeten we onze materialen reinigen?

In het algemeen sportprotocol is de volgende passage opgenomen: zorg waar nodig voor persoonlijke hygiëne middelen en schoonmaakmiddelen voor materialen (water en zeep en voldoende papieren handdoekjes).
Het RIVM geeft aan dat gebruikelijk onderhoud van materiaal voldoende is. Maw, de uitgereikte desinfecterende spray is geschikt voor het reinigen van de materialen.Hoe gaan we om met cornermaskers en beschermende materialen?

Het advies is om de materialen bij iedere wissel te ontsmetten met de uitgedeelde desinfecterende alcoholspray. Dit is tijdens wedstrijden wellicht een taak voor de wisselspelers.Hoe gaan we om met keepersmaterialen, die worden gedeeld?

Bij de mini’s worden de keepersmaterialen gedeeld. In regel traint ‘de keeper van de week’ die week in de training en staat hij/zij zaterdag bij de wedstrijd in het doel. In dat geval is het voldoende om de materialen zaterdag te ontsmetten met desinfecterende alcohol spray.
Waar kunnen we de warming-up doen?

Op het veld, er is voldoende tijd tussen de wedstrijden gepland om je goed voor te bereiden.Wees sportief
Wees sportief zonder shake hands en huddle bij de wedstrijd.Uit spelen?
Bij uitspelen, check de website van de club welke maatregelen er gelden bij die club. Bij voorkeur alleen de rijders als toeschouwers. En in de auto moeten alle spelers boven de 12 jaar en de bestuurder een mondkapje op.


 
Hoofdsponsor
Volvo Clubbonus
Uitslagen
Trim mixed MHV Evergreen Trimmers 3-0
D1 LOHC D9 2-0
DJ1 Hockeyclub Barendrecht DJ2 1-7
H1 R.H.V. Leonidas H21 3-5
HJ1 HV Victoria HJ6 2-4
VetA35+ L.S.C. ALECTO H35C 0-0
JB1 M.H.C. Krimpen JB1 5-2
JD1 HC Capelle JD1 10-0

 Volg SMHC op Instagram


En heb jij de Schoonhovense MHC app?Download hier de   iOS app 

Download hier de  Android app