Agenda
24-10 
MC2: Strafcornertrai
26-10 
Gymles Schoonhovens
29-10 
Keeperstraining
29-10 
TC Vergadering
1-11 
Keepersclinic
2-11 
Gymles Schoonhovens
2-11 
KNHB Basisopleiding
Hele agenda
Handige links
Inloggen
Clubhuis
Schoonhovense MHC
Prunuslaan 3
2871 RR Schoonhoven

0182-385255


hockey.nl
Corona updates 

Corona updates

Laatste update: 15 oktober 2020Hoe gaan we op de club om met Corona?

Hieronder hebben we veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Dan weet je wat je op SMHC kunt verwachten en hoe jij kunt helpen om ervoor te zorgen dat de club een veilige plek blijft om te sporten en elkaar te ontmoeten.

Laatste nieuws:


15 oktober - Aanvulling COVID-maatregelen vanaf 14 oktober 2020
Beste SMHC-ers,

Zoals we gisteren hebben beloofd, komen we hiermee met aanvullende informatie over de gevolgen van de aangekondige COVID-maatregelen voor SMHC.


1. Trainingen gaan door voor alle teams t/m 17 jaar. Dit betekent concreet dat de volgende teams tot 11 november as niet meer kunnen trainen: Veteranen, Trimmers, Dames Recreanten, H1, D1, DJ1. Alhoewel de overheid aangeeft dat vanaf 18 jaar er getraind kan worden in groepsgroottes van maximaal 4 personen, gaan wij dit niet doen. Voor het hockeyspel is dit namelijk een niet reëele groepsgrootte;


2. Vanuit de TC, in overleg met de coaches en teams, gaan we kijken of we onderlinge wedstrijden voor teams t/m 17 jaar kunnen gaan organiseren. Vanaf wanneer en in welke vorm / en welke teams komen wij snel op terug.


3. We hebben als bestuur besloten om in relatie tot COVID en de maatregelen van het kabinet dit jaar niet mee te doen aan de zaalcompetitie. Hiervoor in de plaats melden wij alle zaalcompetitieteams aan voor de midwintercompetitie. Met de gelegenheids-zaalteams (bv Dames veterinnnen en Heren veteranen) wordt per geval bepaald hoe en wat. Op dit moment weten we nog niet of de midwintercompetitie doorgang vindt, maar de KNHB is nog steeds voornemens dit te organiseren. Uiteraard moet hiervoor ruimte geboden worden door het kabinet. We hebben nog een aantal weken te gaan voordat dit besluit bekend wordt.


4. Er zullen dit seizoen geen trainingen in de zaal plaatsvinden, dus alle teams blijven trainen op het SMHC-complex zolang er geen sprake is van vorst. Dit is ter beoordeling aan de TC.


5. Tot slot, moet de komende weken de eerste termijn voor de contributie voor het seizoen 2020/2021 worden betaald  (in 3 gelijke termijnen, verspreid over het jaar). Wij zullen de komende periode in kaart brengen hoe de COVID-situatie ons normale programma beïnvloedt en hoe dit zich verhoudt tot de gemaakte kosten. Op basis van deze analyse zijn wij voornemens een teruggave te doen, welke we verrekenen met de 3e termijn. Op deze wijze proberen we alle SMHC-leden tegemoet te komen voor een hockeyseizoen wat anders is dan normaal.


Wij wensen jullie allemaal veel gezondheid toe de komende weken en we zullen jullie regelmatig op de hoogte houden van het ontwikkelingen. Vooralsnog hopen wij dat er vanaf 11 november weer meer ruimte ontstaat om te hockeyen.

Voor meer informatie verwijzen we jullie naar de SMHC website, de site van de overheid (www.rijksoverheid.nl)14 oktober 2020 – Stopzetting competitie tot 11 november

Gisterenavond (13 oktober 2020) heeft het kabinet de maatregel ingevoerd dat per direct de amateurwedstrijden in de sportsector moeten worden beëindigd. Hierbij is aangegeven dat deze maatregel tot woensdag 11 november duurt, en indien nodig verlengd wordt.

Aangezien de herfstvakantie aanstaande is, geldt dit voor een beperkt aantal wedstrijden.

We zullen op hele korte termijn met meer informatie komen over wat dit betekent voor alle teams, bijvoorbeeld in relatie tot trainingen en het aankomende zaalseizoen.

Wij hadden gehoopt met alle maatregelen en de medewerking van een ieder dat dit scenario niet op zou treden, helaas gebeurt dit nu toch.

Voor nu de focus op een ieder zijn of haar gezondheid en laten we hopen dat dit een kort oponthoud betreft.
1. Algemeen

Zijn toeschouwers toegestaan?

Toeschouwers zijn helaas niet meer welkom bij de wedstrijden, niet bij de trainingen. Onder toeschouwers wordt verstaan ouders, verzorgers, kinderen en overig publiek. Dit geldt voor de thuis- als uitspelende teams.

Op het moment dat spelers van het veld komen, zijn het toeschouwers en dienen ze zo snel mogelijk van het terrein te gaan. Er mogen maximaal 40 mensen op het terrein aanwezig zijn. Dit geldt voor veld 1 en 2 samen.

Begeleiders/coaches worden niet als toeschouwer gezien, maar het aantal zal tot een minimum beperkt moeten blijven (dus rij-ouders en coaches, anders niet).
Moet ik me registreren bij een bezoek aan de club?

Alle bezoekers moeten zich registreren. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder met uitzondering van spelers en teambegeleiding, omdat deze groep via trainings- en wedstrijdschema zijn te vinden.

Na een korte gezondheidscheck word je gevraagd om bij de entree met je mobiele telefoon een QR-code te scannen en je gegevens in te vullen. Posters met de QR-code hangen bij de entree van het complex.

Je registreert je voor het tijdvak op de betreffende dag. Kom je op een andere dag opnieuw naar de club, dan moet je jezelf opnieuw registreren.

We doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Voor de verwerking is een overeenkomst met LISA Hockey BV. Jouw gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek, Dit is conform richtlijnen van de overheid.Gezondheidsklachten. Wat nu?

Blijf thuis en laat je testen. Bij koorts en/of benauwdheidsklachten bij een van de gezinsleden of personen uit jouw huishouden moet je thuisblijven.Kan ik op de club vergaderen met mijn commissie?

Het clubuis kan in uitzonderlijke gevallen gebruikt worden voor vergaderingen, met een maximum van 10 personen. Hier dient vooraf toestemming voor gevraagd te worden bij het bestuur via [email protected]  Kan ik een bijeenkomst organiseren op de club?

Het clubuis kan in uitzonderlijke gevallen gebruikt worden voor vergaderingen, met een maximum van 10 personen. Hier dient vooraf toestemming voor gevraagd te worden bij het bestuur via [email protected]Wat als het gaat regenen?

Omdat het het clubhuis niet is opengesteld, zijn er tenten geplaatst bij veld 1. Hier kan je schuilen. Bij veld 2, bij regen is er dus weinig gelegenheid om een droge plek op te zoeken. We adviseren je om een paraplu mee te nemen.Corona in het team. Wat nu?

Een speler met lichte klachten zoals verkoudheid of koorts blijft thuis en mag niet spelen.

In het geval van een positieve test in je team, is het verstandig om zo snel mogelijk via de betrokkene te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.
In het algemeen verblijven hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1.5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1 ½ meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

Als de GGD een geheel team adviseert om in quarantaine te gaan, worden de wedstrijden van dat team uitgesteld en direct na de quarantaine periode ingehaald.
2. Complex


Is het clubhuis open?

Het clubhuis is geopend voor toiletgebruik, EHBO en AED.Is de bar open?

De bar is dicht, inclusief het uitgiftepunt. Dus ook geen kannen limonade na de wedstrijden. Wel blijft het damestoilet toegankelijk net als de  EHBO-koffer en AED in de gang.Wat als het gaat regenen?

Omdat het het clubhuis niet is opengesteld,  zijn er tenten geplaatst bij veld 1. Hier kan je schuilen. Bij veld 2, bij regen is er dus weinig gelegenheid om een droge plek op te zoeken. We adviseren je om een paraplu mee te nemen.Zijn er looproutes?

Ja, rechts het complex binnengaan, hetzelfde geldt voor het veld. Het complex of van het veld af, via de linker kant. Bij veld 2 is dit in via het grote hek en uit via het kleine hek. Volg de pijlen en de aanwijzingen op de borden en houd afstand. Dan kan er niets mis gaan.Moeten we overal afstand houden?

De jeugd tot 18 jaar hoeft geen afstand te houden tot elkaar maar wel tot personen die 18+ zijn. Volwassen trainers en coaches moeten altijd de 1,5 meter afstand houden tot elkaar en tot kinderen. Sportende volwassenen hoeven geen afstand meer tot elkaar te houden tijdens het sporten, buiten het veld en ook in de dug-out moeten zij zich wel houden aan de 1,5 meter afstand.

Tijdens rustmomenten en wisselbeurten dienen spelers van 18+ onderling 1,5 meter afstand te houden. Ook op en rondom de bank en dug-out. Coaches en begeleiders van 18+ dienen ten opzichte van elke andere persoon afstand te behouden. Naast de dug-outs staan extra stoelen zodat men meer verspreid kan zitten.

Langs de lijn, op de terrassen en in het clubhuis is 1,5 meter afstand een must!
3. Trainingen & Competitie


Zijn toeschouwers toegestaan?

Toeschouwers zijn helaas niet meer welkom bij de wedstrijden, niet bij de trainingen. Onder toeschouwers wordt verstaan ouders, verzorgers, kinderen en overig publiek. Dit geldt voor de thuis- als uitspelende teams..
Moet ik me registreren bij een bezoek aan de club?

Alle bezoekers moeten zich registreren. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder met uitzondering van spelers en teambegeleiding, omdat deze groep via trainings- en wedstrijdschema zijn te vinden.

Na een korte gezondheidscheck word je gevraagd om bij de entree met je mobiele telefoon een QR-code te scannen en je gegevens in te vullen. Posters met de QR-code hangen bij de entree van het complex.

Je registreert je voor het tijdvak op de betreffende dag. Kom je op een andere dag opnieuw naar de club, dan moet je jezelf opnieuw registreren.

We doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Voor de verwerking is een overeenkomst met LISA Hockey BV. Jouw gegevens worden 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek, Dit is conform richtlijnen van de overheid.Moeten we overal afstand houden?

De jeugd tot 18 jaar hoeft geen afstand te houden tot elkaar maar wel tot personen die 18+ zijn. Volwassen trainers en coaches moeten altijd de 1,5 meter afstand houden tot elkaar en tot kinderen. Sportende volwassenen hoeven geen afstand meer tot elkaar te houden tijdens het sporten, buiten het veld en ook in de dug-out moeten zij zich wel houden aan de 1,5 meter afstand.

Tijdens rustmomenten en wisselbeurten dienen spelers van 18+ onderling 1,5 meter afstand te houden. Ook op en rondom de bank en dug-out. Coaches en begeleiders van 18+ dienen ten opzichte van elke andere persoon afstand te behouden. Naast de dug-outs staan extra stoelen zodat men meer verspreid kan zitten.Zijn de kleedkamers open?

Ook in het weekend zijn de kleedkamers gesloten. Er is geen gelegenheid om te douchen en om te kleden, dus kom omgekleed naar de club.Wedstrijdbespreking
Geen wedstrijdbespreking in de kleedkamers, maar op het veld en op 1,5m afstand van elkaar.Waar kunnen we verzamelen?

Bij trainingen mag je maximaal 10 minuten van tevoren aanwezig zijn en bij wedstrijden maximaal 30 minuten. Je ontmoet je teamgenoten bij de ingang van het veld. Pas wanneer een team het veld verlaten heeft, kan een volgend team het veld (en de bijbehorende dugout) betreden en starten met de warming-up.

Het is belangrijk dat de spelers en begeleiding van teams na afloop van een wedstrijd en met inachtneming van de geldende afstandsbepalingen, zo snel mogelijk de dugout leegmaken en het veld verlaten.Mogen we trainen met hesjes?

Elke speler heeft een eigen hesje en deze na de training meeneemt in zijn/haar eigen tas of als de hesjes na elke training worden gewassen. Je kunt ook met je team afspreken dat iedereen een licht en donker shirt meeneemt, zodat er toch afwijkende kleuren zijn tijdens oefeningen.Hoe moeten we onze materialen reinigen?

In het algemeen sportprotocol is de volgende passage opgenomen: zorg waar nodig voor persoonlijke hygiëne middelen en schoonmaakmiddelen voor materialen (water en zeep en voldoende papieren handdoekjes).
Het RIVM geeft aan dat gebruikelijk onderhoud van materiaal voldoende is. Maw, de uitgereikte desinfecterende spray is geschikt voor het reinigen van de materialen.Hoe gaan we om met cornermaskers en beschermende materialen?

Het advies is om de materialen bij iedere wissel te ontsmetten met de uitgedeelde desinfecterende alcoholspray. Dit is tijdens wedstrijden wellicht een taak voor de wisselspelers.Hoe gaan we om met keepersmaterialen, die worden gedeeld?

Bij de mini’s worden de keepersmaterialen gedeeld. In regel traint ‘de keeper van de week’ die week in de training en staat hij/zij zaterdag bij de wedstrijd in het doel. In dat geval is het voldoende om de materialen zaterdag te ontsmetten met desinfecterende alcohol spray.
Waar kunnen we de warming-up doen?

Op het veld, er is voldoende tijd tussen de wedstrijden gepland om je goed voor te bereiden.Wees sportief
Wees sportief zonder shake hands en huddle bij de wedstrijd.Uit spelen?
Bij uitspelen, check de website van de club welke maatregelen er gelden bij die club. Bij voorkeur alleen de rijders als toeschouwers. En in de auto moeten alle spelers boven de 12 jaar en de bestuurder een mondkapje op.


 
Hoofdsponsor
Volvo Clubbonus
Uitslagen
DJ1 Hockeyclub Barendrecht DJ2 2-3
H1 D.H.C. Hudito H6 5-4
VetA Hockey Club Rotterdam H35E 1-3
D1 R.H.V. Leonidas D19 2-1
Download de app in de Apple store of Google Play store