Agenda
25-9 
Schoonhovens College
30-9 
Schoonhovens College
2-10 
Schoonhovens College
5-10 
WZ veldtraining
12-10 
WZ veldtraining
23-10 
Schoonhovens College
Hele agenda
Handige links
Inloggen
Clubhuis
Schoonhovense MHC
Prunuslaan 3
2871 RR Schoonhoven

0182-385255


hockey.nl
de club 
De Schoonhovense Mixed Hockey Club (opgericht in 1986) is een van de grotere buitensport verenigingen van Schoonhoven. Toch is het een gezellige vereniging gebleven en op zaterdag, wanneer alle jeugdteams aantreden, is het lekker druk met veel toekijkende ouders.

Hockey is niet alleen een leuke sport om te doen, maar ook om te zien. Een wisselwerking die twee kanten op gaat: ouders komen kijken naar het hockeyspel van hun zoon en/of dochter, worden vervolgens zelf enthousiast en melden zich aan bij de recreanten - de trimmers - om het spel ook onder de knie te krijgen.
 
Vrijwel alle ouders helpen mee met het draaien van de vereniging. Denkt u aan het rijden naar uitwedstrijden, het doen van een bardienst, tot teamcoach of commissietaken binnen de organisatie van de club. Zo houdt het traditionele familie-gevoel, dat de hockeysfeer bepaalt, zichzelf in stand.


 
SMHC heeft een ledenaantal dat de 300 al voorbij is, vooral bestaande uit jeugd. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen spelenderwijs leren om met de hockeystick de bal onder controle te houden en in teamverband wedstrijdjes te spelen. Van daaruit stromen ze jaar-na-jaar door naar de hogere competitie teams.
 
Naast het hockeyen zelf gaan de jeugdleden ook hun scheidsrechters diploma halen. Dat is een officieel bondsdiploma, waarmee je gerechtigd arbiter wordt.
Ook kun je jeugdtrainer worden; je gaat dan training geven aan jongere teams. Dat doe je eerst samen met een andere trainer. Oudere jeugd geeft ook zelfstandig les.
 
Nu lijkt het alsof alles binnen SMHC om de jongere en oudere jeugd draait. Dat is wel een beetje zo, maar volwassenen komen ook goed aan hun trekken: zowel bij de Veteranen (heren) als bij de Trimmers (gemengd recreatief) is er een gestage, maar constante instroom van volwassenen die (weer) willen gaan hockeyen.
 
Op deze website vindt u onder "Lidmaatschap" de leeftijdscategorieën en de jaar-contributies. Onder "Schema's" vindt u de trainingstijden. Op donderdag zijn instroomtrainingen voor de jongste jeugd en de volwassenen.
 
Wanneer u het inschrijf formulier invult, wordt u eerst Proeflid. U traint dan kostenloos enkele trainingen mee. En als het goed bevalt, dan stuurt u een berichtje naar de leden administratie dat u definitief lid wilt worden.
 
 
 
Hoofdsponsor
Volvo Clubbonus
Uitslagen
D1 HV Victoria D7 1-3
DO25-1 HC Schiedam DO25-4 3-1
DO25-2 Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh DO25-1 7-0
H1 VMHC H1 2-3
H30-1 Hockeyclub Barendrecht H30-1 1-2
JO10-1 HC De IJssel JO10-1 0-13
JO12-1 Berkel Rodenrijs JO12-5 3-1
JO14-1 HV Victoria JO14-4 11-0
JO18-1 Hockeyclub Barendrecht JO18-2 1-7

 Volg SMHC op InstagramEn heb jij de Schoonhovense MHC app?Download hier de   iOS app 

Download hier de  Android app