Agenda
25-9 
Schoonhovens College
30-9 
Schoonhovens College
2-10 
Schoonhovens College
5-10 
WZ veldtraining
12-10 
WZ veldtraining
23-10 
Schoonhovens College
Hele agenda
Handige links
Inloggen
Clubhuis
Schoonhovense MHC
Prunuslaan 3
2871 RR Schoonhoven

0182-385255


hockey.nl
de club - Oprichting, statuten en huishoudelijk reglement 
De notariele oprichtingsakte van SMHC is gedateerd 30 december 1986.
In de zomer van 1987 werd voor het eerst getraind en werden wedstrijden gespeeld. Er was toen nog geen eigen veld; SMHC maakte gebruik van het voetbalveld in Cabauw en van de hockey vereniging in Gouda.
In de jaren daarna is een veld aangelegd bij de Terp, aan de Prunuslaan.
In de zomer van 2015 is het 2e veld aangelegd, met name om de druk van de competitie-zaterdagen te verlichten.
In het voorjaar van 2017 zal SMHC verhuizen naar het veel grotere clubhuis naast veld 2.  De accommodatie is daarmee op peil voor een enthousiaste groei van onze hockeyclub.
 
Inmiddels is SMHC gegroeid tot voorbij de 300 leden; een van de grotere buitensport verenigingen in Schoonhoven! 


Lees hier het Huishoudelijk Reglement.

Normen en waarden:
De hockeyvereniging moet een ontmoetingsplaats zijn en blijven waar sporters gezamenlijk met plezier en voldoening kunnen spelen. Dit vraagt om duidelijke gedragsregels, welke door het bestuur en commissies actief worden uitgedragen. Vooral de trainers, begeleiders en ouders/verzorgers hebben een belangrijke verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie voor wat betreft het uitdragen en bewaken van gedragsregels. Daarnaast hebben de senioren binnen de vereniging een duidelijke voorbeeldfunctie. Op 20 mei 1997 zijn gedragsregels vastgesteld door de Algemene Vergadering van NOC*NSF. De KNHB is lid van NOC*NSF. Daarmee zijn de gedragsregels ook van toepassing op verhoudingen binnen de hockeysport tussen sporters onderling, tussen kader onderling en tussen sporters en kader. SMHC onderschrijft deze gedragsregels en wil ze aktief uitdragen en handhaven. Onder deze link; Gedragscode SMHC , vindt u onze SMHC Code of Conduct. Er staan achterin dit document ook enkele interessante voorbeelden waaruit ouders, coaches en arbiters inspiratie kunnen opdoen, voor het omgaan met moeilijke situaties. De hockeybond heeft zeer inhoudelijk specifieke informatie hierover op haar website.

SMHC verwijst haar leden en bezoekers nadrukkelijk naar deze links: 
Gedragsregels met betrekking tot seksuele intimidatie
Gedragsregels met betrekking tot pesten
Medische zaken; van alcohol tot onweer


Boetes:

Per jaar krijgt SMHC voor honderden euro's boetes opgelegd door de KNHB. Dat gaat meestal om verkeerd ingevulde formulieren, afzeggen van wedstrijden maar zeker ook om persoonlijke boetes van spelers zie zich tijdens wedstrijden misdragen. Persoonlijke boetes worden zonder pardon door SMHC op de betreffende speler verhaald. De eerste gele kaart van een speler wordt niet door de KNHB met een geldbedrag beboet. De daaropvolgende gele kaart kost 7,50 euro voor junioren en 12,50 voor senioren. Bij rode kaarten moet de coach dit dezelfde dag melden aan de TC en moet een tucht-dossier worden aangelegd. Persoonlijke boetes worden vermeerderd met 10 euro door SMHC.


Bardienst bij thuiswedstrijden:
SMHC heeft geen vaste barbemanning; de bar wordt gedraaid door ouders van de competitie spelende jeugd. Twee ouders van het thuis spelende team draaien bar vlak voor, tijdens en vlak na hun wedstrijd. Dat gaat volgens een roulatie systeem; ieder lid of ouder van een lid wordt gedurende het hockeyseizoen ingedeeld om bardienst tedraaien. Dit is een wezenijk onderdeel van de sportcultuur en de enige manier voor SMHC om de bar open te houden. Bovendien is het gezellig. Zoals u zich kunt voorstellen, kunnen wij niet met alle voorkeuren van ouders rekening houden. De indeling wordt gemaakt door de barcommissie en geschiedt op volgorde (met uitzondering van de coaches). Het barrooster vindt u hier: Wanneer de wedstrijd-tijd nog niet bekend is, staat er 8:00u op het rooster; dat wordt dan de tijd van de wedstrijd van uw zoon/dochter. Uiteraard kan het vóórkomen dat een ingedeelde datum u slecht uitkomt. Wij verzoeken u dan om binnen uw team met iemand te ruilen. De praktijk heeft geleerd dat dit altijd werkt. De barcommissie spant zich op haar beurt in om u zo ver mogelijk vooruit in te lichten, zodat u zelf tijdig kunt plannen.


Rijden naar uitwedstrijden:
Hiervoor geldt dezelfde mores als voor de bardienst; de coach van uw team maakt een rijschema voor de uitwedstrijden en u kunt vanzelfsprekend onderling ruilen.


Toezicht training jongste jeugd:
Als vereniging vinden wij het belangrijk dat er tijdens de trainingen van onze D, E en F teams toezicht gehouden wordt door een volwassene. Daar wij hier geen vaste persoon voor hebben, is er een schema gemaakt zodat iedere ouder 1x per seizoen aan de beurt is. Mocht u niet kunnen op de ingeplande datum, probeer dan te ruilen met een andere ouder. Indien dit niet lukt, neem dan contact op met Nicole Brans (06 22807558).
Taken van toezichthoudende ouder/volwassene:

 • Zorg voor rust op het veld.
 • Opvangen van een geblesseerd kind:
  • Bij ernstige blessure: contact opnemen met de ouders, telefoonlijst ligt bij de bar.
  • Bij val: wond uitspoelen en verzorgen, verbandtrommel ligt in keuken.
  • Bij zwelling: icepack in theedoek op zwelling leggen, icepack ligt in vriesvak.
  • Nooit kind alleen naar huis sturen/laten gaan, zonder de ouders ingelicht te hebben.
 • Bij onderlinge ruzies tijdens training, in overleg met trainer ingrijpen.
 • Controleren dat de ballen, materiaal en hesjes aan het eind van de training opgeruimd worden.

Privacy verklaring 2018:
 
SMHC is ervan op de hoogte dat in mei 2018 de Wet AVG strenger zal worden gehandhaafd. Onze leden- en TC-administratie beheren wij middels het online-pakket van LISA. Van het bedrijf LISA hebben wij een bewerkers overeenkomst ontvangen waarin zij zich conformeren aan de AVG regels. 
Met hulp van de KNHB heeft SMHC haar interne privacy protocollen aangescherpt. Dit betreft o.a. trainers, coaches, vrijwilligers en de diverse commissies, en het omgaan met privacy gevoelige informatie.  
Mocht u over privacy en SMHC vragen hebben dan vernemen wij het graag! 
Het bestuur van SMHC.


 

 
Hoofdsponsor
Volvo Clubbonus
Uitslagen
D1 HV Victoria D7 1-3
DO25-1 HC Schiedam DO25-4 3-1
DO25-2 Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh DO25-1 7-0
H1 VMHC H1 2-3
H30-1 Hockeyclub Barendrecht H30-1 1-2
JO10-1 HC De IJssel JO10-1 0-13
JO12-1 Berkel Rodenrijs JO12-5 3-1
JO14-1 HV Victoria JO14-4 11-0
JO18-1 Hockeyclub Barendrecht JO18-2 1-7

 Volg SMHC op InstagramEn heb jij de Schoonhovense MHC app?Download hier de   iOS app 

Download hier de  Android app