Agenda
25-9 
Schoonhovens College
30-9 
Schoonhovens College
2-10 
Schoonhovens College
5-10 
WZ veldtraining
12-10 
WZ veldtraining
23-10 
Schoonhovens College
Hele agenda
Handige links
Inloggen
Clubhuis
Schoonhovense MHC
Prunuslaan 3
2871 RR Schoonhoven

0182-385255


hockey.nl
de club - info-coaches 
Op deze pagina plaatst SMHC permanente informatie, waarmee de coaches hun aanpak kunnen structureren en verdiepen.

Coach handboek:
 
Hoe werkt het op de club, wie zitten er in de commissies, hoe zit het met de materialen? Dit soort vragen en veel meer worden behandeld in dit eigengemaakte Coach handboek.


Wedstrijdplanning en DWF:
 
Het is belangrijk dat de coaches het DWF afronden. Graag op de dag van de wedstrijd zelf. Is het dwf niet afgerond op zondag 18.00 dan gegarandeerd de bond niet langer dat de scores meegenomen worden in de competitie. Dus maak er een gewoonte van het DWF gelijk na de wedstrijd samen met de arbitrage af te ronden. Voor jongste jeugd is er geen arbitrage en dient de coach dit te doen. Voor uitleg, zie onderstaande link. Zijn er opmerkingen over de wedstrijd/uitslag/arbitrage of anders, plaats deze op het DWF. Ik kan geen klacht/melding maken bij de KNHB als het DWF leeg is. Als het gewenst is dat ik een melding maak bij de KNHB ontvang ik ook graag een mail met daarin de opmerkingen en verslag van het wedstrijdverloop.


Nog 1 opmerking vanuit de KNHB; het niet beschikbaar hebben van een compleet team is geen reden voor afgelasting. Plan vooruit, de speeldagenkalender is beschikbaar, laat de spelers op tijd hun aan- en afmeldingen in LISA kenbaar maken. Vanwege de ruimere planning door Covid is het wijzigen van de wedstrijden niet eenvoudig en ook niet gewenst. Inhalen van een wedstrijd moet altijd vóór de originele speeldatum plaatsvinden.


Nuttige links:
Hier alvast een hele nuttig link:  http://www.hockeycoach.nl/
Een site boordevol informatie en tips, speciaal voor coaches !

En hierbij de link van de KNHB, waar ook heel veel informatie te vinden is als coach, over het team, sportief en respectvol gedrag, positief coachen en meer..

LISATeam & Schoonhovense MHCApp:
Als coach is het handig om de LISATeam-app te gebruiken om alle informatie over competitie, oefenwedstrijden, taken etc te organiseren en bij te houden. De coach vult de informatie in en de spelers kunnen deze direct en on-line op hun telefoon of computer zien.
Zie hier een korte uitleg van de mogelijkheden van deze Team-app.
Zie hier een omschrijving van alle functies.

Download hier de IOS versie en hier de Android versie

Toernooien:
Het is altijd leuk om met je team aan een toernooi of zelfs een hockey-kamp mee te doen. Leuk en Leerzaam.Vaak worden die georganiseerd door grotere verenigingen in de zomermaanden. Op de voorpagina van onze site zie je links onderin de toernooi-/kamp kalender.
Zo een deelname is echter niet iets wat SMHC verplicht stelt. SMHC is ook niet in staat om de kosten zoals inschrijfgeld en reiskosten te betalen; die kosten verdeel je over de spelers.

Er zijn 2 toernooien die SMHC wel voor de E- en de F-teams organiseert en de kosten betaalt. Met de verwachting dat iedereen die het betreft ook daadwerkelijk deelneemt.
Dat zijn de volgende 2 (beide in juni, aan het eind van het seizoen): 
Jongste Jeugd Dagen.
Afsluitende (onderlinge) F-toernooi.

Oefenwedstrijden:
Via de LISA-APP kan je eenvoudig een oefenwedstrijd plannen.
Neem voor het plannen van een thuiswedstrijd wel altijd even contact op met het wedstrijdsecretariaat.

KNHB Doelenschema BB/NBB/OS risico en gedrag per zone:

Het hockeyspel is te vereenvoudigen tot 3 elementen. Deze elementen zijn: Balbezit (BB), Niet-balbezit (NBB) en Omschakeling (OS, vanuit Balwinst (BW) en Balverlies (BV)). Daarbij is er altijd sprake van Doel (D) en Richting (R).

Met Doel (D) bedoelen we dat het uiteindelijke doel van het spel is een doelpunt te maken bij de tegenstander of te voorkomen bij jouw team. Met Richting (R) bedoelen we dat de richting van het spelen van de bal altijd c.q. zoveel mogelijk in de richting van het doel van de tegenstander (voorwaarts) moet plaatsvinden, om uiteindelijk een doelpunt te kunnen maken.


Hockeywijzer positiekaarten - Als ik waar op het veld sta, wat zijn dan mijn taken?Coach bijdehandje - 'Plezier en winnen gaan hand in hand'

Het handboek voor elke coach, een bron van inspiratie :)

Hoe en wanneer wissel ik nou? Dat is altijd lastig, hierin een aantal voorbeelden voor de (Jongste Jeugd).

Start van het seizoen - Teamafspraken

Elk seizoen, elke periode is het wenselijk om met het team en de ouders afspraken te maken over verschillende aspecten voor het seizoen. Wie wilt er een teambegeleider zijn, wie kan er er een evenement organiseren, wat doen we langs de lijn, wanneer melden we ons aan en af voor een training en wedstrijd, etc..
Vanuit KNHB is dit voorbeeld gedeeld, ook hier zijn andere voorbeelden van te bedenken, heb je een goede, deel die met de overige coaches.

Maak de afspraken en neem ze regelmatig met elkaar door.

Aantal apps voor coaching (bijhouden wissels en zo)

 

Let op:Sommige zijn betaalde applicaties.

In ieder geval beschikbaar voor iOS, maar niet zeker voor Android etc.

De lijst is vast niet compleet, dus tips zijn altijd welkom! 


https://coachany.com/


 Field Hockey app iOSWho's On - Field Hockey app iOS


Andere zijn:

  
Hoofdsponsor
Volvo Clubbonus
Uitslagen
D1 HV Victoria D7 1-3
DO25-1 HC Schiedam DO25-4 3-1
DO25-2 Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh DO25-1 7-0
H1 VMHC H1 2-3
H30-1 Hockeyclub Barendrecht H30-1 1-2
JO10-1 HC De IJssel JO10-1 0-13
JO12-1 Berkel Rodenrijs JO12-5 3-1
JO14-1 HV Victoria JO14-4 11-0
JO18-1 Hockeyclub Barendrecht JO18-2 1-7

 Volg SMHC op InstagramEn heb jij de Schoonhovense MHC app?Download hier de   iOS app 

Download hier de  Android app