Agenda
25-9 
Schoonhovens College
30-9 
Schoonhovens College
2-10 
Schoonhovens College
5-10 
WZ veldtraining
12-10 
WZ veldtraining
23-10 
Schoonhovens College
Hele agenda
Handige links
Inloggen
Clubhuis
Schoonhovense MHC
Prunuslaan 3
2871 RR Schoonhoven

0182-385255


hockey.nl
Schema's - scheidsrechters 

Arbitrage


September 2019

Beste scheidsrechters en leden van SMHC,


Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur. We willen graag voor iedereen  duidelijk maken hoe wij werken als scheidsrechterscommissie van SMHC. 

 • Wij plannen scheidsrechters gemiddeld 2 weken van tevoren in, zodat iedereen op tijd op de hoogte is.


 • Middels ons systeem kunnen wij zien wie er hoe vaak en wanneer gefloten heeft. Hier houden wij rekening mee met de volgende toerbeurt, zodat de verdeling het eerlijkst is voor iedereen.


 • Scheidsrechters kunnen voordat de planning gemaakt is aangeven wanneer zij niet in staat zijn om te fluiten. Dan plannen wij je op dat moment niet in.


 • Ben je ingepland, heb je niet van tevoren afgemeld via [email protected] en ben je niet in staat te fluiten, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van een andere scheidsrechter.


 • Afspraken die afgelopen seizoen gemaakt zijn, zijn dit seizoen komen te vervallen. Graag dus (opnieuw) aangeven. (Werk, blessure, studie/stage in buitenland, etc. • Dit seizoen zal er ook een nieuwe scheidsrechters cursus plaatsvinden voor leden vanaf de B-teams. Deze deelnemers zullen hier t.z.t. meer informatie over ontvangen.


 • Ouders en andere betrokkenen zijn meer dan welkom om ook deze scheidsrechters cursus te volgen! (stuur een mailtje.)


 • Geslaagden van de laatste scheidsrechters cursus van afgelopen seizoen zullen hun kaart nog ontvangen. Er waren problemen bij de KNHB met betrekking tot het doorvoeren van de gegevens. De bondsnummers zijn al wel aan de scheidsrechterskaart nummers gekoppeld.


 • Voor de zondag-teams is het dit seizoen een beetje anders. Geen ‘Super Sunday’ meer waarbij alle senioren tegelijk thuis en uit spelen, maar om en om. Dit zorgt naast het feit dat het minder gezellig is, ook voor praktische problemen. We zijn genoodzaakt om Heren en Veteranen wellicht bij eigen uitwedstrijd zondagen in te delen als scheidsrechter voor thuiswedstrijden.Ruilen en afkopen

Door een wijziging in het LISA systeem kunnen wij achteraf niet meer zien wie daadwerkelijk het formulier heeft afgerond. Hierdoor is het voor ons niet meer mogelijk om terug te kijken en geruilde/afgekochte beurten te zien en aan te passen. 


Ruil je je beurt, ben je zelf met je vervanger verantwoordelijk voor de wederdienst. Is dit lastig? Dan is het mogelijk om voorafgaand aan de wedstrijddag een mail te sturen en zetten wij dit in het systeem om. 


Koop je je beurt af, dan hoef je niks te doen, de beurt blijft bij de afkoper.
Nieuwe regels seizoen 2019-2020

Ook dit seizoen zijn er een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd, hierbij is de belangrijkste dat elftallen de wedstrijden in 4 kwarten gaan spelen en niet meer in twee helften. Maar er zijn in totaal 7 wijzigingen, zie de video van Coen van de Bunge, een bondsscheidsrechter. En de nieuwsartikelen op de KNHB website.

 

 1. https://www.knhb.nl/kenniscentrum/hockey-visie/een-fluitje-van-een-cent
 2. https://www.youtube.com/watch?v=XRWPEXTZmhY
 3. https://www.knhb.nl/nieuws/regelwijzigingen-alle-elftalwedstrijden-in-vier-kwarten-de-vliegende-keeper-verdwijnt


Oproep: 

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers / een vrijwilliger die op de zaterdag het leuk zou(den) vinden om beginnende scheidsrechters te ondersteunen/begeleiden bij het fluiten van wedstrijden. Mocht u hier in geïnteresseerd zijn dan zien wij graag uw mail tegemoet!
Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn horen wij het graag. 

 

Sportieve groet,

 

De scheidsrechterscommissie, 

Huug Nieuwenhuijs

Nicky van der Graaf 

[email protected]

 

 
Hoofdsponsor
Volvo Clubbonus
Uitslagen
D1 HV Victoria D7 1-3
DO25-1 HC Schiedam DO25-4 3-1
DO25-2 Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh DO25-1 7-0
H1 VMHC H1 2-3
H30-1 Hockeyclub Barendrecht H30-1 1-2
JO10-1 HC De IJssel JO10-1 0-13
JO12-1 Berkel Rodenrijs JO12-5 3-1
JO14-1 HV Victoria JO14-4 11-0
JO18-1 Hockeyclub Barendrecht JO18-2 1-7

 Volg SMHC op InstagramEn heb jij de Schoonhovense MHC app?Download hier de   iOS app 

Download hier de  Android app