Agenda
25-9 
Schoonhovens College
30-9 
Schoonhovens College
2-10 
Schoonhovens College
5-10 
WZ veldtraining
12-10 
WZ veldtraining
23-10 
Schoonhovens College
Hele agenda
Handige links
Inloggen
Clubhuis
Schoonhovense MHC
Prunuslaan 3
2871 RR Schoonhoven

0182-385255


hockey.nl
lidmaatschap_verzekeringen 
Verzekeringen.

Ofschoon hockey niet de meest ruwe sport is, kunnen blessures voorkomen, met behandelingen en kosten tot gevolg. SMHC is hier meestal niet aansprakelijk voor; bij sport-ongelukken geldt dat verzekeraars de term "risico-aanvaarding" gebruiken: sporten brengt nu eenmaal een hoger risico tot ongelukken en schade met zich mee.

Het SMHC bestuur wil u graag informeren over de verzekeringen die een rol kunnen spelen:

Basisverzekering.
Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht een basisverzekering voor ziektekosten te hebben. De rijksoverheid bepaalt de inhoud van de verzekering. Individuelen kunnen naar wens bijverzekeren.

Aanvullende verzekering.
Niet alle zorg wordt gedekt door het basispakket van de zorgverzekering. Daarom is het verstandig voor sporters om een aanvullende verzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld fysiotherapie of tandartshulp. Lees uw eigen polis erop na voor de dekking die u nu heeft.

Verzekeringen via SMHC.
Dit zijn secundaire verzekeringen, die slechts aangesproken kunnen worden indien uw eigen verzekering niet van toepassing is:

* Collectieve ongevallenverzekering.
Deze is bedoeld voor bestuurs- en commissieleden , leden en vrijwilligers als hen iets overkomt tijdens het "werk" voor de club. Deze via de KNHB afgesloten collectieve ongevallenverzekering kan ook nut hebben als de eigen ziektekostenverzekering van een lid de schade niet geheel dekt. Het betreffende lid kan dan eerst de kosten claimen bij de eigen verzekering, en vervolgens het eventuele restant bij onze collectieve KNHB verzekering. Het lid kan zijn schade (binnen 3 maanden!) melden via deze link: http://www.knhb.nl/clubs/verenigings-+ondersteuning/verzekeringen/cDU1595_Verzekeringen.aspx

Interpolis handelt daarna rechtstreeks de schade met het lid af.

* Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
Deze verzekering dekt zaakschade (bijvoorbeeld het raam van de buren bij onbekende dader), kantine risico (bijvoorbeeld voedselvergiftiging) en letselschade. Deze laatste wordt vaak verkeerd uitgelegd. De situatie is als volgt: Letsel schade kan ontstaan tijdens het spel. De aansprakelijkheid van SMHC moet door de schadelijdende partij aangetoond worden; er moet sprake zijn van verwijtbaar handelen door de vereniging. Het deelnemen aan een wedstrijd of een training is risico-aanvaarding van degene die aan de wedstrijd of training deelneemt. Aansprakelijkheid van letselschade die tijdens het spel in een wedstrijd of training ontstaat is hierdoor vrijwel niet aan te tonen. Letselschade ontstaan door opzet is natuurlijk niet verzekerd. De veroorzaker is hiervoor aan te spreken en niet de vereniging. Letselschade ontstaan door een drempel of verzakking in het veld valt wel onder de dekking van de verzekering mits de verzakking of het ontstaan van de drempel geen bestaand en bekend euvel van het veld is. Er dient bij schade ten alle tijden sprake te zijn van een onzeker voorval.
 
* Bestuursaansprakelijkheidsverzekering.
Voor het bestuur, commissies en eventueel andere beleidsbepalende personen heeft SMHC een bestuursaansprakelijkheidsverzekering. Als u als ouder toetreedt tot de organisatie van SMHC hoeft u dus niet bang te zijn voor financiele claims door aansprakelijkheidsstelling.

 
Hoofdsponsor
Volvo Clubbonus
Uitslagen
D1 HV Victoria D7 1-3
DO25-1 HC Schiedam DO25-4 3-1
DO25-2 Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh DO25-1 7-0
H1 VMHC H1 2-3
H30-1 Hockeyclub Barendrecht H30-1 1-2
JO10-1 HC De IJssel JO10-1 0-13
JO12-1 Berkel Rodenrijs JO12-5 3-1
JO14-1 HV Victoria JO14-4 11-0
JO18-1 Hockeyclub Barendrecht JO18-2 1-7

 Volg SMHC op InstagramEn heb jij de Schoonhovense MHC app?Download hier de   iOS app 

Download hier de  Android app